Хоризонтална ексцентършнекова помпа Lutz : Новата серия B70H за мобилна и стационарна употреба

Характеристиките на B70H предлагат много ползи за потребителя. Чрез позициониране извън контейнера е възможно да се изпомпва течност от подредените контейнери или контейнери, които не са достъпни от горната си част. Компактната височина на конструкцията позволява изпразване при ограничена височина на помещението. Освен това е възможно лесно боравене с тежки помпи и няма физическо натоварване, дължащо се на повдигането. Лесна подмяна на износващите се части от новата комбинация ротор / статор и чрез смяна на роторно-статорното устройство е възможна лесна смяна на размерите. Хоризонталната ексцентършнекова помпа се предлага и във версия PURE и взривозащитена конструкция.


Друго предимство е лесната смяна на размерите, като е възможно смяна на различни статорни материали при запазване на същата втулка на статора. Превръщането от типоразмер 25.1 на 75.1 е възможно чрез замяна на втулката на статора. Тръбата и вала на помпата винаги имат еднаква дължина и са съвместими с всеки ротори и статори.

Хоризонталните ексцентършнекови помпи Lutz са подходящи за изпомпване на водни до силно вискозни флуиди. Помпите са подходящи за абразивни флуиди с твърди частици, както и за неутрални, агресивни и лесно запалими течности при високо налягане.


Comments are closed.