Проведе се семинар “Опитът задължава – 26 години Евротех”

На 22 ноември 2018 г. в хотел Intercontinental в София Евротех представи най-новите и интересни продукти от портфолиото на дългогодишните си партньори Andritz Separation, Netzsch Pumps & Systems, Lutz Pumpen, Lutz-Jesco, Desmi, DP Pumps и Emerson в рамките на традиционния годишен семинар на компанията. В началото на събитието под наслов “Опитът задължава – 26 години Евротех” г-жа Карамфилка Бакалова, управител, приветства присъстващите, припомни пътя на компанията от нейното създаване дотук и подчерта предимствата на добре подготвения екип, с който разполага.

още…

Конференция на БАВ – Оползотворяване на утайките от ПСОВ

Източник: БАВ

На 27 и 28 септември 2018 Евротех ЕООД, в партньорство с ANDRITZ Separation, участва във втората национална конференция Оползотворяване на утайките от ПСОВ, организирана от Българската Асоциация по Водите. Лектор от страна на Андритц бе доктор Юрген Гайер (Juergen Geyer), който предостави съпоставка на методите за оползотворяване на утайка в Германия и в България, с фокус – ролята на термалните изсушителни системи на ANDRITZ. още…

Утрояване на експлоатационния живот на помпите в пречиствателните станции за отпадъчни води

 

На тазгодишното изложение IFAT в Мюнхен , производителят на ексцентрик-винтови и лобови помпи NETZSCH демонстрира новата си разработка-xLC® система за регулиране на статора, позволяваща удължаване 3-пъти живота на статора в своите ексцентрик-винтови помпи NEMO®.

още…

Нов Газ сигнализатор тип EASYCON GW от форма Jesco

Работата с опасни газове изисква високи условия на безопасност за защита на хората и околната среда. В тези мерки за безопасност се включва и мониторингът на атмосферния въздух с газови предупредителни устройства, които регистрират повишената концентрация на газ в най-кратки срокове и освобождават аларма, ако се превишат максималните граници.

Такива устройства за предупреждение за газ обикновено се използват в зони с хлорни газове на басейни или водни обекти, но също и в други инсталации в промишлеността с озон и други опасни газове.

още…

Предпазен клапан ChlorStop за безопасност на хлор газ системите

Предпазният клапан ChlorStop е предназначен да прекъсва подаването на хлор газ или отделянето на хлор газ директно от резервоара за хлор след алармен сигнал за хлор или откриване на положително налягане (например от предпазния вентил тип PLUS).
още…

Най-после нещо и за крафт бирите

ANDRITZ SEPARATIONЕпизод 8 – Бъдете майстори (на бирите) от по-висока класа

Развитието на крафт бирите се подхранва от удоволствията на вкуса, аромата и свободата на въображението. Но за пивоварите от Speakeasy Ales & Lagers в Сан Франциско, дългото време на филтриране и високите загуби непрекъснато разваляха удоволствието от техния занаят.

Решението? Уникално ефективен и лесен за употреба скид за филтриране на бира от ANDRITZ SEPARATION, заместващ проблемния DE (кизелгур) филтър.

Какво е Вашето предизвикателство към сепарацията?

Попитайте Вашия специалист по сепарация.

Източник: http://www.andritz.com/separation

За 20% повече

ANDRITZ SEPARATIONЕпизод 7 – Какво е необходимо за да се увеличи добива с 20%?

В днешните глобални пазари, дори и за най-изпитаните от времето традиции, е нужно новаторство за да са конкурентни. Поради тази причина една семейна италианска винарна инсталира наш динамичен филтър с кръстосан поток (Dynamic Crossflow Filter).

Позволявайки директно възстановяване на вино от остатъчното сухо вещество, филтърът намалява загубите на вино, увеличава добива до 98% и намалява енергийните разходи до 30%. В резултат, продукцията на винарната се увеличи с повече от 4600 hl/година.

Какво е Вашето предизвикателство към сепарацията?

Попитайте Вашия специалист по сепарация.

Източник: http://www.andritz.com/separation

Да осигуриш храна на четвърт милиард души

ANDRITZ SEPARATIONЕпизод 6 – Как се изхранва нация от 252 000 000 души.

Торовете са ключов елемент за осигуряването на надеждни хранителни източници за над четвърт милиард души в Индонезия.

Затова, когато държавно торово предприятие се обърна към нас с план националното производство на торове да бъде самодостатъчно, ние отговорихме.

Обременени от остаряла технология и борещи се да отговорят на нуждите на голямо и растящо население, нашите клиенти поискаха най-добрата технология

Какво е Вашето предизвикателство към сепарацията?

Попитайте Вашия специалист по сепарация.

Източник:

http://www.andritz.com/separation

Хигиена помпа Lutz B70V SanitaryPlus

Новата хигиена помпата Lutz B70V SanitaryPlus определя нови стандарти за монтаж / демонтаж и почистване.

още…

Еднопомпена хидрофорна система с Bluetooth от DP-Pumps

Новият хидрофор с контрол на скоростта чрез Bluetooth.

още…