Новата станция за вземане на водни проби EASYPRO

 

 

  • Предназначена за  наблюдение и контрол на редица параметри във водата
  • Измерване на параметрите на водата чрез многоканален контролер TOPAX® MC
  • Многоцветни светодиоди за оптично предупреждение
  • Автоматично непрекъснато записване на водните параметри и изобразяване посоката на движение

още…

Новият многоканален контролер TOPAX® MC

 

 

  • Модулна структура на входовете и изходите
  • До четири основни сензора и допълнително до четири температурни сензори
  • Графичен дисплей показващ отклонението от желаната зададена работна точка
  • Записи за услуги и смяна на сензора могат да бъдат запазени
  • Голям цветен сензорен дисплей
  • Данните се записват на USB флаш устройство

още…

Бустерната система Hydro-Unit Premium Line на DP-Pumps вече е с по-добра енергийна ефективност от всякога

Хидрофорната системата за повишаване на налягането във водоснабдителни мрежи Hydro-Unit Premium Line вече е по-енергийно-ефективна отвсякога. Тя дори отговаря на бъдещия европейски стандарт за енергийна ефективност (Wire-to-Water: EEI2020), който предстои да влезе в сила.

още…

Леки, удобни и мощни: новите помпи на батерии Lutz серия B1 Battery и B2 Battery

С развитието на новите батерийни помпи B1 Battery и B2 Battery, Lutz постигна ново измерение на мобилност, производителност, теглото, живот, капацитет и ергономичност предлагаща максимална гъвкавост за потребителя. С възможностите за комбиниране на помпените тръби от РР, PVDF и неръждаема стомана с различни дължини, могат да се изпомпват и прехвърлят различни течности от различни видове контейнери.

още…

Хоризонтална ексцентършнекова помпа Lutz : Новата серия B70H за мобилна и стационарна употреба

Характеристиките на B70H предлагат много ползи за потребителя. Чрез позициониране извън контейнера е възможно да се изпомпва течност от подредените контейнери или контейнери, които не са достъпни от горната си част. Компактната височина на конструкцията позволява изпразване при ограничена височина на помещението. Освен това е възможно лесно боравене с тежки помпи и няма физическо натоварване, дължащо се на повдигането. Лесна подмяна на износващите се части от новата комбинация ротор / статор и чрез смяна на роторно-статорното устройство е възможна лесна смяна на размерите. Хоризонталната ексцентършнекова помпа се предлага и във версия PURE и взривозащитена конструкция.


още…

Най-новия пневматичен мотори от серията MDxL с изключителна ефективност

Енергийната ефективност и намаляването на оперативните разходи са най-важни за потребителите на помпено оборудване. С разработването на новите пневматични мотори MDxL, Lutz е взел предвид това изискване и поставя нови стандарти. Сгъстеният въздух е скъпа енергия. Затова е особено важно да се постигне възможно най-висока ефективност.


още…

Проведе се семинар “Опитът задължава – 26 години Евротех”

На 22 ноември 2018 г. в хотел Intercontinental в София Евротех представи най-новите и интересни продукти от портфолиото на дългогодишните си партньори Andritz Separation, Netzsch Pumps & Systems, Lutz Pumpen, Lutz-Jesco, Desmi, DP Pumps и Emerson в рамките на традиционния годишен семинар на компанията. В началото на събитието под наслов “Опитът задължава – 26 години Евротех” г-жа Карамфилка Бакалова, управител, приветства присъстващите, припомни пътя на компанията от нейното създаване дотук и подчерта предимствата на добре подготвения екип, с който разполага.

още…

Конференция на БАВ – Оползотворяване на утайките от ПСОВ

Източник: БАВ

На 27 и 28 септември 2018 Евротех ЕООД, в партньорство с ANDRITZ Separation, участва във втората национална конференция Оползотворяване на утайките от ПСОВ, организирана от Българската Асоциация по Водите. Лектор от страна на Андритц бе доктор Юрген Гайер (Juergen Geyer), който предостави съпоставка на методите за оползотворяване на утайка в Германия и в България, с фокус – ролята на термалните изсушителни системи на ANDRITZ. още…

Утрояване на експлоатационния живот на помпите в пречиствателните станции за отпадъчни води

На тазгодишното изложение IFAT в Мюнхен , производителят на ексцентрик-винтови и лобови помпи NETZSCH демонстрира новата си разработка-xLC® система за регулиране на статора, позволяваща удължаване 3-пъти живота на статора в своите ексцентрик-винтови помпи NEMO®.

още…

Нов Газ сигнализатор тип EASYCON GW от форма Jesco

Работата с опасни газове изисква високи условия на безопасност за защита на хората и околната среда. В тези мерки за безопасност се включва и мониторингът на атмосферния въздух с газови предупредителни устройства, които регистрират повишената концентрация на газ в най-кратки срокове и освобождават аларма, ако се превишат максималните граници.

Такива устройства за предупреждение за газ обикновено се използват в зони с хлорни газове на басейни или водни обекти, но също и в други инсталации в промишлеността с озон и други опасни газове.

още…