Най-новия пневматичен мотори от серията MDxL с изключителна ефективност

Енергийната ефективност и намаляването на оперативните разходи са най-важни за потребителите на помпено оборудване. С разработването на новите пневматични мотори MDxL, Lutz е взел предвид това изискване и поставя нови стандарти. Сгъстеният въздух е скъпа енергия. Затова е особено важно да се постигне възможно най-висока ефективност.


С безмасления мощен въздушен мотор с мощност 1000 W, можете да постигнете същия капацитет на доставка с 20% по-малко налягане на свързване и с 4% по-малко потребление на въздух, сравнимо с други продукти. Двигателите имат много добро поведение при стартиране и при ниско налягане. Потребителят спестява енергия и разходи.

По време на разработването на двигателите инженерите на Lutz успяха да постигнат значително увеличение на производителността, което позволява прехвърлянето на вискозни течности до 100 000 mPa.s и по този начин двигателите са с почти универсално приложими. Помпите могат да се използват и във фармацевтичната, хранително-вкусовата и козметичната индустрия, поради работата без масло. Освен това двигателите са подходящи за изпомпване на лесно запалими течности и отговарят на Atex наредбите.

Двигателят MD1xL е подходящ и за стационарна инсталация и може да се управлява директно чрез линия със сгъстен въздух.

И двата двигателя тип MD1xL и MD2xL впечатляват с високата си производителност и високо ниво на ефективност, благодарение на оптимизирането на управлението на потока, високия експлоатационен живот и лесното управление. Двигателите могат да се комбинират както с ексцентшнековите помпи на Lutz, така и с варелните пропелерни варелни и контейнерни помпи и се куплират бързо и лесно един с друг чрез типичното ръчно колело на Lutz.

С помпите на Lutz оставате мобилни и гъвкави за вашите бъдещи нужди: Модулната конструкция позволява редица комбинации.


Предимства:
Висока мощност и висока ефективност
Оптимизиране на контрола на потока
Модулна конструкция
Без маслeн
Лесна експлоатация
Дълъг живот
ATEX-сертифициране
Добро поведение при стартиране
Comments are closed.