Фирма Евротех ООД е позната на всички ВиК дружества повече от двадесет години с висококачествените си продукти, като дозаторни помпи, вертикални и хоризонтални помпи за вода, екцентър-шнекови помпи и оборудване за обработна на питейни и отпадни води.

Като ексклузивен представител за територията на България за фирмите Lutz-Jesco и NETZSCH Pumps & Systems, представяме най-новите продукти, демонстрирани на тазгодишната ACHEMA в Германия.


Magdos LP Фирма Lutz – Jesco GmbH представи най-новите си дозаторни помпи MAGDOS LK и LP. ВиК специалистите от дълги години познават предимствата и надежността на помпите от серията MAGDOS. В тази серия можем да добавим и двата нови модела, като към сегашните параметри като дебит от 0,14 до 17 l/h и максимално работно налягане от 16 bar, можем да добавим и пълната автоматизащия на помпите. Всяка една помпа има дисплей, който показва дебита, подаван към момента, възможност за управление от импулсен сигнал, който може да бъде умножаван и делен, управление чрез 4…20 mA, управление чрез интернет. Благодарение на новата електроника вече не е нужно да се съобразявате с това какъв сигнал получавате от импулсен водомер например. Също така в опциите може да намерите теймер, контролиращ кога и колко да дозира помпата, като се настройва датата и часа. Менюто се предлага в пет различни езика, като в момента се работи по добавянето на Български език.  Помпите се предлагат в различни материали, в зависимост от дозирания флуид. Като допълнително оборудване предлагаме и смукателни линии, инжектори и др.

Tornado T2 front viewФирма NETZSCH Pumps and Systems GmbH представи най-новата си разработка лобови помпи TORNADO 2, обявени за революционно откритие в тази сфера. Съобразявайки се с всички изисквания на клиентите, новия модел има за цел да оптимизира процесите и да намали драстично времето и разходите по експлоатация. Този модел помпи ,притежава компактна конструкция без необходимост от редуктор и рама. Синхронизацията на лобовете и задвижването на помпата се осъществява, посредством ремъчна предавка. Цялостното обслужване на помпата се извършва на място, без разкачване на помпата от тръбопровода или двигателя. Конструкцията им е проектирана така, че позволява лесно почистване, без наличие на мъртви зони, толеранс при работа на сухо, система за намаляване на пулсациите дори при би-лобални ротори, а за да предложи здравина и висока износоустойчивост на своите клиенти, корпуса на помпата има сваляща се гумена отливка отвътре и лобове, които в контактната зона помежду си са в комбинация на метал и гума. Тези помпи са идеално решение за транспортиране на отпадни води и утайки, с наличие на твърди частици и в комплект с ексцентър-шнековите помпи NEMO M.Champ са могат да решат всеки един казус при транспортирането на вискозни или абразивни флуиди в ПСОВ.