От месец Октомври 2009 фирма Евротех ООД предлага на българския пазар помпите DESMI ROTAN.

175 years DesmiDESMI, който тази година чества своя 175-ти юбилей, е водещ световен производител на помпи, помпени системи, екологично оборудване, както и специални продукти, свързани с тях. През тези години компанията винаги е доказвала, че DESMI е синоним на качество.

Продуктовата гама ROTAN е изключително разнообразна – от прости, евтини и надеждни помпи за обща употреба, през конструкции за тежки условия, до помпи за нефтохимическата и химическата индустрия, включително изпълнения с магнитен куплунг.

Зъбните помпи на DESMI са традиционно използвани в приложения като:

  • Масла, горива и флуиди с подобни вискозитети – Основно приложение в нефтохимия, химия, като и разтоварища и петролни бази
  • Помпи за шоколад – Специални помпи ROTAN за транспортиране на какаова маса и шоколад. Освен увеличените разстояния между частите, за да се предпази шоколада от прегряване, помпите могат да предложат допълнителни предимства – in-line или ъглово разположение на фланците, специален външно обмазван основен лагер, отопляване на предния и задния капак, смяна на посоката на въртене.
  • Тежки флуиди (помпи за асфалт, битум и др.) – ROTAN се използват от много години за това приложение, като конструкцията се подобрява непрекъснато в зависимост от нуждите на клиентите. Електрическият обогрев на помпите, позволяващ подгряването флуида вътре в помпата, е също така удобен за интегриране на помпата в мобилни установки, тъй като позволява лесно свързване на помпата в електрическата схема на превозното средство.
  • Хладилна техника – Продукти на DESMI ROTAN се използват в тази индустрия от 1979 г. насам. При излизането от употреба на охлаждащите течности, съдържащи хлор, се променят изискванията към помпите в тази индустрия – както от гледна точка на химическата устойчивост, така и откъм пригодност за работа с високи налягания и/или вакуум.