На Международната специализирана изложба за пречиствателна и опазваща околната среда техника IFAT 2005  в гр. Мюнхен фирма  Неч Монопумпен /Netzsch Mohnopumpen/, Германия – лидер на Световния пазар за ексцентър-шнекови помпи, представи  своя нов продукт- помпата M.Champ. Тя е изцяло нова концепция, която поставя основите на нови стандарти, отнасящи се за лесна поддръжка и висока производителност.

Като ексклузивен представител на НЕЧ Монопумпен, фирма ЕВРОТЕХ ООД представя на Българския пазар новата помпа M.Champ.

Компактният и опростен дизайн на помпата (налични само 9 елемента) дава възможност за подмяна на износващите се части за максимално кратко време. Специална система за бързо сглобяване “Clamp-Tech System” позволява бързо и лесно да бъдат извършени всички поддръжки на уплътнението на вала, ротора и статора без да се демонтират никакви свързани елементи.

В помпата има интегриран резерв на статора, който може да бъде обърнат и включен в действие като гарантира висока сигурност и дълъг експлоатационен живот на помпата. Качеството на използвания за изработката му еластомер е патентован от НЕЧ под запазената марка NEMOLAST и осигурява изключителна абразивна устойчивост . Като опция се предлага и защита срещу “работа на сухо”.

Експлоатационното предимство на помпата е завишено и от факта, че като серийно изпълнение корпуса на  помпата е с два тангенциални, хоризонтални отвора  позволяващи опцията – паралено свързване на 2 тръбопроводa или отвор за почистване от засмукващата страна за предпазване от евентуално задръстване. Куплиращият лост е огъващ се вал , високо корозионо- и износоустойчивустойчив. По този начин са избегнати традиционните връзки с движещи се един срещу друг елементи, смазващи вещества и уплътнения.

За насрещни налягания до 6 бара и дебити до 85 м3/h  помпата M.Chаmp  e идеалното решение за различни приложения в обработката на отпадни води.