Вентил, който работи без сгъстен въздух, създава по-малко шум и консумира по-малко енергия – това са характеристиките на новия моторизиран вентил серия 290.vanne-motorisee290

От тази година ASCO Numatics разшири възможностите на добре познатите вентили от серия 290 (стандартно-пневматични) с изцяло електрически вариант.

Моторизирания вентил серия 290 предлага много предимства:

  • Ниска консумация: 6 W по време на отваряне / затваряне (вместо 20 до 55 W).
  • Висока гъвкавост на поведението при отпадане на напрежението: Ако вентилът е затворен, отворен или е в процес на отваряне/затваряне, той ще запази положението си.
  • По-добро време за реакция: под 3 секунди / цикъл (срещу 10 секунди за въртящи задвижвания).
  • Компактни размери: оператор с диаметър 67 mm и 5 до 10 пъти по-лек от сферичен вентил.

Разработен да управлява всякакви видове флуиди, включително такива със съдържание на твърди частици, моторизирания вентил е проектиран да посрещне нуждите на много индустриални и процесни приложения. Защитата IP65 и корозионно устойчивите материали – включително тяло от неръждаема стомана – означават че вентила може да бъде монтиран на закрито или открито без да се налага да е монтиран в шкаф.

Най-новите модификация на вентила предлагат още допълнителни възможности:

  • Затваряне при отпадане на напрежението като опция. Вместо стандартния вариант, в който вентилът ще остане в последното си положение, той ще затвори. Тази функция става възможна 20 до 30 секунди след възстановяване на напрежението.
  • Разширяване на захранващото напрежение. Вече са налични модели със захранване също 24 до 48 V 50/60Hz.

Каталожна информация за вентила може да изтеглите от тук

Очаквайте още повече възможности скоро.