euroTECH използва своя опит в областта на вакуумните технологии, за да включи в употреба eT-Litocran700, 3D глава на телескопична ръка с вакуум повдигач.
eT-Litocran700 се монтира на кран или телескопичен товарач с механизъм за бърза смяна. Има вградено захранване със сменяеми литиево-йонни батерии 320 Ah.
Отделно приложение предоставя информация за нивото на заряд и времето на работа на батерията. За да се зареди, е необходимо единствено стандартно захранване от 230 V.
По стандарт eT-Litocran700 е оборудван с устройство за вакуумно повдигане eT-Hover-univac, което може да засмуква стъкла, фасадни и каменни елементи, стоманени или бетонни плочи с тегло до 700 kg.


Системата за вакуумно повдигане eT-Hover-univac може също да бъде размонтирана от 3D главата с механизмът за бърза смяна и да бъде прикрепена към кран. Като самостоятелна единица, тя действа като повдигащо устройство, работещо в тесни пространства на сградата, независимо от височината. Разположението на вендузата може да варира по много различни начини.
Както eT-Litocran700, така и вакуумната система eT-Hover-univac се управляват посредством дистанционно управление.


3D главата на eT-Litocran700 позволява завъртането на всички възможни позиции на смукателната система. Рамото може да се завърта на 180 градуса. Това позволява прозорците да се монтират под ъгъл от 90 градуса спрямо телескопичния товарач, без да се налага да го местите.
В строителните зони не винаги има достатъчно място за оптимално разполагане на материалът. eT-Litocran700 компенсира това с обхвата си на движение. Досега извън обсег, стъклопанелите, разположени на стелаж А от противоположната страна на конструкцията, могат лесно да бъдат захванати.
Дори сложните маневри над главата и преодоляването на препятствия като балконски парапети не са никакъв проблем. Неговото 400 mm телескопично рамо прецизно поставя всеки елемент до последния милиметър. По този начин двама монтажници могат да монтират безпроблемно цяла фасада.