Новата серия двойномембранни помпи Lutz съчетава характеристиките на предходния модел с нови технически характеристики. Те удивляват с висококачествените си материали и най-новата налична технология.
Възможностите за приложение на двойномембраннита помпа в размери от ¼” до 2″ са много универсални: От автомобилната индустрия и станциите за отпадъчни води, до декантирането на химикали като киселини, основи, алкохоли и разтворители.
Те надеждно решават възложените задачи във всеки сектор независимо дали изпомпват тънки и вискозни течности. Както винаги новото поколение помпи с двойна диафрагма са тествани и одобрен съгласно ATEX и FDA.

Разнообразието е ключът

Двойно-мембранните помпи Lutz се използват в почти всички отрасли на индустрията.
Тъй като приложенията стават все по-универсални и взискателен, потребителят може да избира от разнообразие от материали, като висококачествени термополимери или различни метални версии.
Помпите са изработени от полипропилен, подсилен със стъклени влакна (PP) и поливинилиден флуорид, подсилен с въглеродни влакна (PVDF) впечатляват с високата си механична якост и максимална устойчивост на агресивни и концентрирани киселини и алкали.
В допълнение към някои версии, изработени от пластмаса, всички метални помпите също са сертифицирани съгласно настоящите директиви ATEX и са подходящи за изпомпване на запалими или лесно запалими течности в ATEX зона 1.
Двойно-мембранните помпи версия PURE са съвместими с FDA.

Мембрани
Наличните диафрагми, са изработени от материалите TFM (PTFE), TPV (EPDM-PP), NBR и FPM с високо качество и могат да се използва за приложения в химическата, хранителната и фармацевтичната индустрии и др.
Вътрешен дизайн
Чрез ревизия на вътрешната геометрия, помпата постига по-добра и оптимизирана за потока характеристика на транспортиране.
Клапан за управление на въздуха
Благодарение на новопроектирания вентил за управление на въздуха, помпите постига повишена ефективност и едновременно с това намалява консумация на въздух (в зависимост от работната точка). Поддръжката също се намалява значително от висока якост и самосмазващи се полимери.