Бустерната система Hydro-Unit Premium Line на DP-Pumps вече е с по-добра енергийна ефективност от всякога

Хидрофорната системата за повишаване на налягането във водоснабдителни мрежи Hydro-Unit Premium Line вече е по-енергийно-ефективна отвсякога. Тя дори отговаря на бъдещия европейски стандарт за енергийна ефективност (Wire-to-Water: EEI2020), който предстои да влезе в сила.

DP-Pumps разработва и произвежда ефективни решения за повишаване на налягането повече от 60 години. Всички инсталации на Premium Line, включително вертикалните помпи DPV, се произвеждат в производствените мощности на компанията в Холандия, а основен конструктивен материал е висококачествена неръждаема стомана.

Гамата Premium Line включва много и различни модели – според налягането и дебита, двигателя и управлението, като по този начин те могат да бъдат съобразени с изискванията на всеки конкретен случай.

Ето с какви други предимства се отличават бустерните системи на DP-Pumps:


Лесна поддръжка: Системите Premium Line позволяват обратната клапа да бъде подменяна, без да се налага да разглобявате помпата и без да се прекъсва водоснабдяването (1 – на схемата долу). Същевременно, регулируемите фитинги „Easy-fit“ с пръстеновидно уплътнение правят монтажа им лесен и удобен (2 – на схемата долу).

 

Различни опции за контрол: Хидравличната основа на всички модели от гамата Premium Line, съответстващи на конкретна Q и H характеристика, е сходна. Разликата идва от възможностите за контрол. Предлага се версия без контрол на скоростта (DOL (on / off)). За приложения, в които има изисквания по отношение на енергийната ефективност, комфорта или възможностите за управление обаче, гамата Premium Line предлага цели 3 варианта за променлива скорост:

 

1. Честотен преобразувател с IE3 мотор: Възможно е управлението да се осъществява чрез Bluetooth или мобилно приложение, както и от шкафа за управление посредством бутони и менюто Megacontrol CM;

2. Честотен преобразувател с IE5 мотор: IE5 винаги се използва в комбинация с DP-Var – разработка на производителя за контрол на скоростта. DP-Var може, освен да контролира скоростта, да управлява и бустерната система Premium Line. Ако се изисква по-голяма функционалност или лекота на използване, е възможно да се добави дисплей;

3. DOL (direct on line) – базов модел с фиксирана скорост. „Менюто Megacontrol CM се грижи за контрола на Q-H характеристиката, но помпите имат фиксирана скорост. Когато е нужно да се повиши налягането на водата в мрежата, помпите се включват една по една. Инсталацията е проектирана да осигурява желаното налягане при максимална мощност.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Работният обхват на гамата Hydro-Unit Premium Line е с максимален капацитет до 40 m3/h и максимално налягане до 12 bar (без предварително налягане).

 

Comments are closed.